Panettone Cozonac Italian



Cozonac cu stafide, lamaie, seminte de pin si anason, copt intr-o forma cilindrica, inalta. Creat la Milano, in Italia, se serveste in mod traditional de Craciun, dar si la sarbatori, cum ar fi nuntile sau botezurile. Panettone se poate servi ca paine, prajitura pentru cafea, sau desert.

Capsuni in ciocolata


Ingrediente cantitati:

100g ciocolata - amaruie, cu lapte sau alba
capsuni (important este sa aiba codita)
1. Se spala capsunile si se lasa sa se scurga. Se aleg pentru a fi trase in ciocolata numai capsunile cu codita si care sunt mai tari.

2. Se pune ciocolata intr-un ibric si se tine in apa fierbinte, pe foc, pana cand se topeste. Lasi sa se raceasca ciocolata si cand incepe sa se intareasca, inmuiem capsunile pe jumatate in ciocolata, tanandu-le de codita.

3. Capsunile in ciocolata se aranjeaza cu grija pe o farfurie, cu partea cu ciocolata in sus. Dupa ce toata acesta operatiune a fost realizata, trebuie sa introduci capsunile la frigider pentru ca ciocolata sa se intareasca.

Ciocolata de casa


Timp de preparare:
40 min (complexitate medie)

Ingrediente:
150 gr. unt, 250 gr. lapte praf, 100 gr. cacao, 500 gr. zahar, 0,150 l apa, unt pentru tava; vanilie, alune (fascultativ),

Mod de preparare:
Se amesteca foarte bine untul cu laptele si cacaua, pina se formeaza o pasta omogena. Se fierbe un sirop din zahar si apa pina se leaga ca pentru dulceata. Dupa ce se raceste putin siropul, se toarna cite putin peste pasta. Tava se va tine la rece (zero grade) cel putin 12 ore. Inainte de a se a umple, tava trebuie unsa cu unt. Se obtine 1 kg. de ciocolata. Se poate pune in sirop o jumatate de baton de vanilie sau, cind se toarna in forme, se pot pune si alune sau nuci...etc

Foccacia


Detaliat gasiti aici

Un premiu de toamna pentru cele mai gospodine si pentru cele mai gustoase bloguri




Acest premiu(de toamna),este pentru voi ,cele mai harnicute fete;

1Teo
2Ediths
3Happys
4Albinuzza
5Ginette
6 Laura
7Lili
Va astept sa ridicati premiul pe care il meritati din plin.Spor la gatit si va multumesc din suflet ca existati ..datorita voua am invatat foarte multe lucruri.

Micul dejun


Paine prajita cu frisca si cu fructe













Paine prajita cu branza si mere de albine











Paine prajita cu ou
Salata cu ton

























































































Hamburger special


Timp de preparare:
(complexitate redusa)

Ingrediente:
300gr carne tocata de vita
1 lingura de bulion
sare dupa cum vreti
1/2 legatura de patrunjel proastat
1 ceapa nu prea mare data prin razatoare
2 catei de usturoi
4 oua doar galbenuse
1 felie de paine nu proaspata se uda si se scurge apa
piper negru
piper rosu
chimen
1 lingurita de ulei
hamburger paine
4 castraveti murati la otet rosii
foi de salata verde
o cana mare maioneza
mustar si keceap.


Mod de preparare:
Se taie toate marunt, se amesteca foarte bine ,se lasa cel putin 2 ore la frigider.
Se scoate de la frigider, se fac hamburgeri, se pun in tava de teflon fierbinte fara ulei. Apoi se taie painea de hamburger se pune mustar, keceap, maioneza, se pune hamburger, o felie de rosie subtire, o felie de ceapa subtire, o felie de castravete murat, se pune salata verde,ou prajit(sau scrob) se acopera hamburgerul ,este gata .

Linga a se pune cartofi prajiti daca vreti. Se taie cartofii subtiri, se incinge uleiul (se pune ulei mult), se arunca cartofii in uleiul fierbinte, se prajesc dar nu acoperiti cratita . Cartofii dupa ce se curata, se pun intodeauna in apa rece si in apa jumate de lingura de sare .

Pofta buna .

Pandispan


Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
5 oua, 150 gr zahar, 125 gr faina alba, 1 pliculet de zahar vanilat, coaja de la o lamiie sau o portocala rasa

Mod de preparare:
Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat si coaja de lamiie data pe razatoare, iar la sfirsit albusurile de oua batute bine, separat. Se unge o tava cu margarina apoi se toarna compozitia si se da la cuptor la temperatura moderata

Bezele


Timp de preparare:
1 h5 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
3 albusuri, 1 dl (88 g) zahar

Mod de preparare:
Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea de zahar si se bate cu telul pina se face spuma tare. Se amesteca restul de zahar, usor. Se fac gramajoare cu lingurita sau cornetul pe tava unsa sau pe hirtie pergament. Se coc la 125 grade C, timp de 45 minute.
sursa :gustos

Stir fry

Detaliat veti gasi aicihttp://edithfrincu.blogspot.com/search/label/BUCATARIE%20ASIATICA

Supa Asiatica

Detalii mai multe aici http://edithfrincu.blogspot.com/search/label/BUCATARIE%20ASIATICA

Bruschetta

Story;
Se spune ca bruschetta a aparut prin secolul al XV-lea, in centrul Italiei si consta, initial, intr-o felie de paine veche, prajita, frecata cu usturoi si unsa cu extravergine, peste care se presara putina sare si piper…
Oricum, bruschettele reprezinta un aperitiv ideal, aspectuos, gustos si… foarte simplu

vom folosi paine alba, facuta pe vatra, veche de o zi
4 rosii mari, coapte – din cele carnoase, taiate cubulete si scurse de zeama
cateva frunze de busuioc (vreo 6-7) maruntite cu mana
vreo 10 masline kalamata, taiate rondele
vreo 10 boabe de capere, maruntite
parmezan ras
sare si piper proaspat macinat
ulei de masline extravergine
un catel de usturoi pentru frecat painea si inca unul maruntit

Prajim painea pe ambele parti si o stropim cu un firisor de ulei de masline, dupa care frecam fiecare felie cu usturoi. Amestecam rosiile, maslinele, usturoiul maruntit, caperele, busuiocul si condimentam amestecul cu sare, piper si ulei de masline apoi punem cate 2-3 linguri pe fiecare felie de paine. Deasupra fiecarei felii radem putin parmezan si macinam piper. Nu dureaza mai mult de 10 minute
Cum spuneam, reteta de mai sus este doar o varianta, exista o multime de alte ingrediente care pot fi folosite… prosciutto, mozzarella, ardei sau vinete la grill, fileuri de anchois sau ce va place voua … dati drumul imaginatiei!
Sursa ;Vinul

Supa de porumb


Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
o conserva de porumb, 2 rosii, o ceapa, 500 ml supa de legume, piper, sare, ulei, crutoane

Mod de preparare:
Jumatate din cantitatea de porumb se face piure.
Rosiile se oparesc si se taie bucatele. Ceapa se toaca si se caleste citeva minute impreuna cu rosiile oparite bucatele. Se adauga cealalta jumatate din cantitatea de porumb boabe, supa de legume si piureul de porumb. Se lasa sa dea un clocot, se condimenteaza cu sare si piper.
Se serveste cu crutoane calite in unt

Prajitura cu visine

Prajitura cu visine este preferata mea

Timp de preparare:
45 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
6 oua, 200 g. zahar, 200 g. faina, 100 ml. ulei,
50 ml. apa, 2 plicuri zahar vanilat, 1 kg. visine,
sare, 1 plic praf de copt stins in otet

Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu mixerul si se adauga zaharul si praful de copt. Galbenusurile se amesteca cu apa, uleiul, sarea, zaharul vanilat si se toarna peste albusuri impreuna cu faina. Se pune intr-o tava unsa cu ulei, peste care se pun visinile fara simburi si date prin faina. Se da la foc potrivit, cca. 30 minute.

Pofta buna

Reţetă tradiţională din Thailanda


Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez cu bobul lung, 150 g mazăre, 1/2 ceapă, 1/2 l supă de pui, o linguriţă de curry, cuişoare, ulei de măsline, foi de dafin, sare.

Mod de preparare: Căliţi ceapa tăiată fin cu două linguriţe de ulei, adăugaţi dafinul şi cuişoarele (după gust). Daţi fosul mai tare, prăjiţi uşor orezul, amestecaţi cu mazărea, puţină sare şi linguriţa de curry.
Adăugaţi supa fierbinte de pui pînă acoperiţi amestecul şi daţi la cuptor la o temperatură de 180° C, timp de 30 de minute
Sursa;eculinar

Spaghetti ala Bolognese


Timp de preparare:
(complexitate ridicata)

Ingrediente:
250g carne tocata de porc , 250 g carne de vitel, 1 kg Spaghetti, 6 cuti de rosii (pelati), sare, piper, usturoi, busuioc, patrunjel, ulei de masline 2 linguri, parmesan, 1 dl de vin alb.

Mod de preparare:
Se caleste ceapa marunta (2 cepe mari), nu trebuie sa se inegreasca, se adauga carnea tocata ,cu care se caleste mai departe toul la foc mijlociu, se adauga usturoiul pisat (3 catei). Dupa ce se evapora apa de la carne se adauga vinul alb. Se lasa sa se evapore vinul dupa care se pun rosiile date prin sita, fara simburi, rosiile trebuie sa devina ca un sos inante de a fi puse peste carne. Se lasa totul la fiert timp de doua ore.
Cind sosul este aproape gata se pune la fiert o oala cu apa pentru pasta, la care se adauga o lingura de sare si o lingura de ulei de masline. Cind apa clocoteste se pune pasta si se lasa la fiert de la 6 la 8 minute (Spagehtti Barilla), pasta trebuie sa fie al dente. Dupa care se scurge se pune intr-un castron in care era deja sos, apoi se amesteca cu sosul de rosi. In momentul cin se serveste se adauga din cratita o lingura mare de sos iar pe deasupra se pune parmesanul dat deja inainte prin razatoare.
Se insoteste cu un bun pahar de vin rosu. Va urez pofa buna. Atenziune tot secretul sta in coptura sosului nu mai putin de doua ore.

Piftelute gustoase


300gr;carne tocata de pui
3 oua
- 2 cepe potrivite
- verdeata
- legume asortate (mazare, morcov, porumb din conserva, ardei gras rosuc,cozi de usturoi...etc)
- sare - dupa gust
- piper
- ulei pentru prajit
Preparare: Carnea tocataamestecam cu
ceapa tocata marunt, verdeata, ouale si legumele asortate.
Codimentam dupa gust!
Compozitia o putem ingrosa cu pesmet sau lasa asa!
Se ia cu lingura si se pune la prajit pana capata o culoare aurie.Pofta buna

Paste cu scoici


Ingrediente

350 g paste,
1 kg scoici sau orice fel de fructe de mare,
3-4 linguri pasta de tomate,
4-5 catei de usturoi,
5-6 bucati sparanghel,
sare, piper, ulei,

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Usturoiul se toaca marunt si se caleste putin in ulei de masline. In uleiul ramas se pun scoiciile fara cochilie, pasta de tomate si putina apa, se lasa acoperit cateva minute. Separat se pune la fiert sparanghelul, se curata si se taie marunt. Apoi se adauga in sosul de rosii si scoici, se adauga sare, piper. Se tin cateva minute la foc domol. Sosul se pune apoi peste pastele fierte si scurse.

Cascaval pane


Ingrediente:
100-150 g cascaval, unt sau untdelemn, lapte, faina.

Mod de preparare:
Cascavalul se taie in felii de 1 cm grosime, in bucati potrivite. Feliile se trec prin lapte sau apa si apoi prin faina, ou (bine batut cu furculita pina cind se face putina spuma) si la urma prin pesmet. Se pregatesc toate feliile. O tigaie goala (potrivita dupa cantitatea cascavalului) se infierbinta, 3-4 minute , la foc mic (nu direct pe flacara). Se pune untdelemn cit sa o acopere in strat subtire (2-3 mm) si imediat se asaza feliile de cascaval care se prajesc pe ambele parti, pina ce se rumenesc si cascavalul se inmoaie. Se servesc imediat, altfel se vor intari.
Sursa Gustos

salata de ou


Timp de preparare:
10 min (complexitate redusa)

Mod de preparare:
Oua (atitea cite sint)se fierb tare, dupa racire, curatare, se taie felii. Se adauga putin ulei, sare si piper dupa gust. Se amesteca usor, pt. a nu se zdrobi prea mult galbenusurile

O alta reteta

Timp de preparare:
10 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
6 oua,1 ceapa,maioneza,lamaie,patrunjel

Mod de preparare:
Ouale taiate marunt se amesteca cu ceapa taiata marunt si maionezasi patrunjelul.Se acreste cu lamaie dupa gust

sursa;Gustos

Sushi




Reteta cu mai multe detali gasiti pe blog la Maya

ROSII CU MOZZARELLA LA CUPTOR


Paste cu somon afumat

Ingrediente necesare 4 portii
150 g de somon afumat
1 ceapa alba mica
1 lingura de unt
1 lingura de ulei
de masline
1/8 l de vin alb sec
300 g de frisca nebatuta
sare
piper proaspat macinat

1. Somonul se taie in fâsii subtiri. Ceapa se curata si se toaca. Se incinge untul si uleiul dupa care aici se caleste ceapa. Adaugam vinul si le dam in clocot la foc mare. Pe masura ce adaugam putin câte putin frisca nebatuta dam iarasi in clocot. Se condimenteaza cu sare si cu piper.



2. Pastele fainoase se pun la fiert intr-o cantitate mare de apa sarata. La sos se adauga somonul si se lasa circa 1 minut, fara a mai pune cratita pe foc. Pastele fainoase se strecoara, se amesteca cu sosul de somon, putânduse servi de indata.


400 g de fettuccine

Piftie de porc


Timp de preparare:
2 h

Ingrediente:
1 ½ kg picioare sau cap de porc, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastirnac, 1telina, 2 foi de dafin, 3-4 boabe de ienibahar, 3-4 catei de usturoi (facultativ), sare

Mod de preparare:
Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara). Picioarele se taie in doua pe lungime, iar capul se sparge cu satirul. Se asaza intr-o oala incapatoare si se acopera cu apa in asa fel, incit nivelul apei sa fie cu 3-4 degete deasupra carnii. Se pune la foc potrivit lasind sa fiarba incet. Se spumeaza mereu, apoi se adauga sarea, zarzavatul curatat si spalat, foile de dafin si ienibaharul. Se acopera vasul cu un capac, lasind numai la o margine cratita putin descoperita. Trebuie sa fiarba pina cind carnea se desface usor de pe oase. Se scot oasele si se asaza carnea pe fundul mai multor farfurii. Se piseaza usturoiul in piulita de lemn cu putina sare si se amesteca cu zeama de carne. Se strecoara si se toarna zeama strecurata in farfurii peste carne, avind grija ca aceasta sa fie bine acoperita. Se pune la rece sa se inchege. Ca sa se obtina o piftie frumoasa, limpede, trebuie sa fiarba tot timpul foarte incet si vasul sa fie aproape acoperit. Cea mai gustoasa piftie este aceea pregatita din picioare de porc si urechi. Tot astfel se poate prepara si piftia din picioare de vaca sau, amestecat, picioare de vaca cu picioare de porc.

Friptura de vita

Reteta maya

Ciupercute

Detalii aici http://mayas-esprit.blogspot.com/2007/03/ciuperci-umplute.html

CIOLAN DE PORC CU LEGUME


Budinca cu legume la cuptor


Reteta luata de la maya
Ing;

1kg carne tocata(porc sau vita)

1 ceasca de orez, 1 lingura de delicat, foi de dafin, piper boabe

200 g slaninuta sau costita, 1 pahar bulion

150 g untura alba, 1 ou

foi de vita de vie, 1 varza alba dulce mare tocata

sare si piper dupa gust

1 l bors

smantana

Mod de preparare
Carnea este amestecata cu sare, piper, delicat, ou si ceasca de orez.
Se oparesc foile de vita de vie si se strecoara prin sita.
Cu o lingura se fac bulgarasi de carne care se invelesc in foile de vita de vie.
Intr-o oala se pune 200 ml ulei peste care presaram varza tocata, peste acest strat de varza se aseaza sarmalutele in cerc. Golul format se umple cu varza tocata, boabe de piper, costita, untura, foi de dafin. Se adauga apoi in straturi restul de varza tocata,dafin, bulgarasi mici de untura, bulion, boabe de piper. La sfirsit se toarna peste ingrediente cantitatea de bors si apa cit sa le acopere putin.
Se fierbe 45 - 60 min pina ce carnea s-a fiert.

Ardei umpluti la cuptor


Ingrediente:

Pentru fiecare portie - o jumatate de ardei gras,
- un ou,
- cubulete de branza,
- cubulete de piept de pui (sau orice fel de carne),
- cubulete de carnaciori afumati ( sau bacon)

Preparare:

Se taie ardeii pe lung ( fara sa se scoata cotorul ) si se scot usor numai semintele.
Se dau la cuptor 2-3 minute cu un praf de sare ( nu trebuie sa se inmoaie foarte mult), apoi se pun in ei cubuletele de carne, branza, carnaciori, iar deasupra se pune un ou intreg si puitina branza rasa.
Se introduc la cuptor pana se coace oul si se gratineaza putin branza.

Gogosi


Ingrediente:40g drojdie de bere proaspata
250 ml lapte
3 oua
75 ml ulei
2 linguri zahar toss
1 praf de sare
Coaja rasa de lamaie
Faina cat cuprinde(cam 400-500g)
Ulei pt copt
Mod de preparare:
Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut , se adauga putin zahar si putina faina si se lasa sa dospeasca(cam 15 min)
Se amesteca ouale cu sarea,restul de zahar si restul de lapte.Compozitia obtinuta se amesteca cu prima(drojdia+lapte+faina),se framanta ,se adauga faina sa se obtina o coca densa iar la sfarsit se amesteca uleiul.Se lasa la dospit 1 ora.
Se intinde foaie,de circa 0,5 cm si se taie cu paharul pt. a obtine forma rotunda.Se mai lasa 10 min sa creasca.
Se incinge bine uleiul si se coc gogosile pana capata culoarea aurie,pe ambele parti.

CARTOFI FRANTUZESTI


Ingrediente
1 kg cartofi
6 oua fierte
100 g unt
200 g smantana
2 oua crude
200 g branza sau cascaval
100 ml lapte
sare dupa gust

Mod de preparare
Se spala cartofii si se pun la fiert necuratati, in apa calda cu sare;
Se racesc se curata de coaja si se taie felii;
Intr-un bol se bat ouale crude, cu laptele, sare si smantana;
Se ia o tava se unge bine cu unt si se pun straturi de felii de cartofi, felii de oua, putina branza rasa si putin din amestecul din bol;
Repetarea acestor componente duce la obtinerea celebrilor cartofi frantuzesti;
La sfarsit, pe ultimul strat, care trebuie sa fie din cartofi, se presara restul de cascaval, unt si branza;
Se introduce in cuptor si se lasa sa se gratineze, cca 20 minute.

Pizza


Blat de pizza

Ingrediente

150 ml apa calda
1/2 lingurita zahar tos
1 lingurita drojdie uscata
250 g faina
3 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma;
Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa;
Se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, sa dospeasca marindu-si volumul;
Se poate lasa si la frigider de pe o zi pe alta;
Cand vrem sa preparam pizza, intindem o foaie de marimea si forma dorita, pe care o punem intr-o forma unsa.

Tiramisu


4oua,1 cutie 200g frisca de batut,100g mascarpone,1/2 lamaie,2 pachete pavesini (aproximativ),cacao(perugina amara preferabil),cafea,rom.

4linguri de zahar se mixeaza bine cu galbenusurile
4linguri de zahar se mixeaza bine cu albusurile-se dau la rece la frigider

Se amesteca galbenusurile impreuna cu zeama de lamaie,mascarpone,frisca batuta in prealabil,apoi la sfarsit, adaugam albusurile.Se pune un strat pavesini inmuiati lejer in cafea cu rom,un strat crema.Terminam cu stratul de crema peste care pudram cacao.pofta buna!



Ingrediente: (cantitatile pentru 2 portii)
1 vinata mica
1 ceapa mica ( eu nu am pus)
rosii ( eu am folosit rosii pasate de la sticla )
6 masline verzi ( se pot pune si mai multe .. dupa gust)
1 ardei gras
citeva cappere ( eu nu am pus)
2 morcovi mici
1 tulpina de telina
2-3 linguri de ulei
1 lingura de otet de vin alb
1 lingurita de zahar
sare
telina

PASTA AL FORNO


Se face sosul ragu
se pot adauga si carnati, langa carnea tocata, sau ficat, sau mazare, dupa gustul fiecaruia, astfel incat de fiecare data avem o reteta "noua").
Se fierbe pasta, in apa cu sare, se scurge. Se va folosi pasta scurta( macaroane scurte, melcisori, etc.).Se condimenteaza pasta cu sosul ragu, se pune in tava unsa cu unt, se adauga cas razalit, cubulete de mozzarella, eventual si sos besamel. Se da la cuptor pana se gratineaza.
Pofta buna!
Intoarcete la inceputul pagini
Sursa :net

Lazania

Ingrediente
300-400 g lasagne
400 g carne tocata - amestec vaca cu porc
150 g parmezan ras
350 g branza ricotta sau mozzarella
50 g unt
1 l lapte
500 g rosii sau 1 cutie rosii decojite in sos
100 g ardei gras sau capia
2 cepe mijlocii curatate si tocate
200 g ulei de masline
leustean
patrunjel
sare dupa gust
piper dupa gust

Mod de preparare
Se incinge uleiul si se prajeste ceapa la foc moderat, pana se inmoaie;

Se prajeste carnea fara sa se rumeneasca, impreuna cu ceapa, adaugandu-se sare si piper dupa gust;

Amestecul se ia de pe foc si se pune deoparte;

Se fierb pastele, dar nu mai mult de 8 minute;

Se zdrobesc rosiile intr-o tigaie cu putin ulei si se amesteca cu ardeii taiati marunt;

Se obtine un sos omogen ce se lasa la racorit;

Se aduce laptele aproape de fierbere si se topeste untul;

Se amesteca cu faina usor, pentru a nu face cocoloase;

Se adauga sare si piper dupa gust si se ia de pe foc;

Se adauga branza, amestecandu-se pana se topeste si omogenizeaza;

Se acopera si se pune deoparte;

Se unge un vas de 2 l putin adanc si se aranjeaza pe fundul vasului 1/4 din lasagne;

Se pune deasupra 1/2 din carne, un alt strat de lasagne si se acopera cu o parte din sosul bechamel;

Se pune sosul de rosii si un alt strat de lasagne acoperindu-se cu sosul bechamel;

Dupa ultimul strat de carne, lasagne si restul de sos bechamel, se presara parmezanul ras;

Dupa 20 minute de coacere la cuptor se poate servi.

Shawarma


lipiile; 500 g faina
- 200 ml apa calduta
- un plic de drojdie uscata
- o lingurita sare
- o lingurita zahar
In apa calduta se amesteca zaharul, sarea si drojdia, pana cand se omogenizeaza. Apoi inglobam si faina, in ploaie. Se framanta un aluat suplu si elastic, care se lasa la crescut 30 de min la caldurica. Din acest aluat rupem cate o biluta, pe care o intindem bine pe o planseta cu faina, cat de subtire cu putinta. Lipiile se coc in tava de teflon, fara pic de ulei sau grasime. Se coc pe ambele parti, insa aveti grija ca se fac repede si se poate sa le ardeti (cum am facut eu cu prima :p). Din aluat se obtin cca 9-10 lipii
Apoi pt a umple shaorma, avem nevoie de:
- pulpe de pui dezosate (cantitatea difera in functie de cati haple sunt la masa :)
- cartofi
- varza alba proaspata
- castraveviori murati
- maioneza
- ketchup

Pulpele se condimenteaza bine si se fac la gratar, apoi se taie in bucatele. Cartofii se prajesc in ulei (tipicii cartofi prajiti), varza se toaca si se amesteca cu maracr si o lingurita de suc de lamie si sare, castraveciorii murati se taie felii subtiri. Maioneza si ketchupul...se cumpara, pt ca nu am avut oua in acsa si nici nu am gasit la maga :(
In fiecare lipie punem carnita, peste cartofii prajiti si sub forma asta se baga la microunde 1 min. Apoi peste punem un linguroi de maioneza, castravetii, varza, ketchupul si rulam shaorma. Daca se zbate, o impobilizam cu folie de aluminiu

Aripioare picante Reteta lui Teo


Ingrediente:

- 6-8 aripioare de pui
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de miere
- 2 linguri de sos de rosii
- condimente: CHILLI (ingredientul principal), piper, sare, condimente pentru pui (eu folosesc "condimente pentru pui" de la firma Galeo pe care le-au descoperit de curand. Sunt destul de ieftine, cca 1,2 RON pachetul)Mai detaliat gasiti aicihttp://gospodini.blogspot.com/2007/09/aripioare-picante.html
Teo, multumesc ca existi!

Sushi


CHICKEN CHOW MEIN


2 piepturi dezosate
-1 lingura+2 lingurite sos de soia
-2 lingurite sherry(sec)
-4 lingurite amidon
-1/2 lingurita radacina de ghimbir data prin razatoarea mica(sau 1 lingurita ginger powder)
-2 linguri ulei
-1 ceapa medie taiata in 4
-3-4 catei de usturoi pisati
-1/2 broccoli desfacuta in buchetele
-1 ardei rosu taiat mai mare
-1 tulpina de telina feliute
-200 ml supa de pui concentrata
Puiul(curatat de piele)se taie fisii (cca 2-3 cm latime) si se combina cu 2 lingurite sos soia,2 lingurite amidon si ghimbir;se lasa la marinat 30'. Ceapa si usturoiul se calesc intr-o tigaie;se adauga si puiul si se prajesc la foc iute pina carnea s-a rumenit pe toate partile.Se adauga broccoli,ardeiul si telina.Se prajesc pina legumele sunt patrunse doar putin dupa care se adauga un amestec facut separat din supa si restul de amidon.Se acopera si se lasa la foc mediu pina amestecul da in clocot si se ingroasa.Se stropeste cu restul de sos de soia si se amesteca usor.Se servesc cu crispy

Chicken satay(tailandez)


-500 g file de piept de pui pui (fara piele si os)
-o caciulie de usturoi
-o ceapa mica
-2 linguri de zahar
-2 linguri de sos de peste (trebuie sa gasiti in comert - daca nu il puteti inlocui cu sos de ciuperci sau de stridii sau in ultima instanta cu soya souce)
-3 linguri de ulei (de preferat de alune)
-2 linguri de peanut butter
-100 ml lapte de cocos
-o lingura de chilli sauce
-o lingura de lemmon grass powder

Se taie pieptul de pui fashii subtiri de aprox 1 cm grosime si cat de lungi se poate si se pun pe betisoare (ca la gratar), dupa care se aseaza intr-un vas.
puneti usturoiul, jumatate din ceapa, o lingura de zahar si sosul de peste in robot (daca nu, le taiati, pisati, etc dupa care le amestecati). Veti obtine o pasta fina pe care o puteti subtia cu apa rece. Puneti-o peste carne, acoperiti cu o folie de plastic si lasati la marinat 3-4 ore amestecand din cand in cand.
Incalziti celelalte ingrediente (deja mixate) pentru cca 4 minute pana obtineti un sos ca o smantana groasa.

Carnea astfel marinata se pune pe gratarpana cand suprafata devine galbuie si se coace foarte bine. Invartiti si pe o parte si pe alta de mai multe ori adaugand cu pensula cate putin ulei daca este necesar.
puneti sosul intr-un castronel mic si ornati cu lamaie.