Paste cu somon afumat

Ingrediente necesare 4 portii
150 g de somon afumat
1 ceapa alba mica
1 lingura de unt
1 lingura de ulei
de masline
1/8 l de vin alb sec
300 g de frisca nebatuta
sare
piper proaspat macinat

1. Somonul se taie in fâsii subtiri. Ceapa se curata si se toaca. Se incinge untul si uleiul dupa care aici se caleste ceapa. Adaugam vinul si le dam in clocot la foc mare. Pe masura ce adaugam putin câte putin frisca nebatuta dam iarasi in clocot. Se condimenteaza cu sare si cu piper.



2. Pastele fainoase se pun la fiert intr-o cantitate mare de apa sarata. La sos se adauga somonul si se lasa circa 1 minut, fara a mai pune cratita pe foc. Pastele fainoase se strecoara, se amesteca cu sosul de somon, putânduse servi de indata.


400 g de fettuccine

Niciun comentariu: