Nasi Goreng


Se pun la calit o ceapa, niste catei de usturoi (in functie de preferinte, eu pun vreo 6-7), sos de chili sau praf de chili in ulei de porumb sau de masline. Se lasa pina capata o culoare aurie dupa care se adauga pieptul de pui taiat bucatele (patratele), se mai adauga ardei (iute daca preferati), sare, piper alb, morcovul taiat in lungime (asa ca niste bastonase sa fie, de vreo 4-5 cm lungime si destul de subtire. eu tai un morcov in vreo 3-4 fisii si dupa aceea il segmentez in fisiile astea mai mici. Sper ca sint inteleasa...). Se adauga orezul fiert rece (indonezienii fierb orezul de dimineata daca fac mincarea la prinz, sau chiar cu o seara inainte cica e mai bun asa, daca e putin deshidratat. Se mai adauga sos de soia dulce si putina nucsoara.Pofta Buna

Niciun comentariu: