Spaghetti ala Bolognese


Timp de preparare:
(complexitate ridicata)

Ingrediente:
250g carne tocata de porc , 250 g carne de vitel, 1 kg Spaghetti, 6 cuti de rosii (pelati), sare, piper, usturoi, busuioc, patrunjel, ulei de masline 2 linguri, parmesan, 1 dl de vin alb.

Mod de preparare:
Se caleste ceapa marunta (2 cepe mari), nu trebuie sa se inegreasca, se adauga carnea tocata ,cu care se caleste mai departe toul la foc mijlociu, se adauga usturoiul pisat (3 catei). Dupa ce se evapora apa de la carne se adauga vinul alb. Se lasa sa se evapore vinul dupa care se pun rosiile date prin sita, fara simburi, rosiile trebuie sa devina ca un sos inante de a fi puse peste carne. Se lasa totul la fiert timp de doua ore.
Cind sosul este aproape gata se pune la fiert o oala cu apa pentru pasta, la care se adauga o lingura de sare si o lingura de ulei de masline. Cind apa clocoteste se pune pasta si se lasa la fiert de la 6 la 8 minute (Spagehtti Barilla), pasta trebuie sa fie al dente. Dupa care se scurge se pune intr-un castron in care era deja sos, apoi se amesteca cu sosul de rosi. In momentul cin se serveste se adauga din cratita o lingura mare de sos iar pe deasupra se pune parmesanul dat deja inainte prin razatoare.
Se insoteste cu un bun pahar de vin rosu. Va urez pofa buna. Atenziune tot secretul sta in coptura sosului nu mai putin de doua ore.

Niciun comentariu: