Ing;

1kg carne tocata(porc sau vita)

1 ceasca de orez, 1 lingura de delicat, foi de dafin, piper boabe

200 g slaninuta sau costita, 1 pahar bulion

150 g untura alba, 1 ou

foi de vita de vie, 1 varza alba dulce mare tocata

sare si piper dupa gust

1 l bors

smantana

Mod de preparare
Carnea este amestecata cu sare, piper, delicat, ou si ceasca de orez.
Se oparesc foile de vita de vie si se strecoara prin sita.
Cu o lingura se fac bulgarasi de carne care se invelesc in foile de vita de vie.
Intr-o oala se pune 200 ml ulei peste care presaram varza tocata, peste acest strat de varza se aseaza sarmalutele in cerc. Golul format se umple cu varza tocata, boabe de piper, costita, untura, foi de dafin. Se adauga apoi in straturi restul de varza tocata,dafin, bulgarasi mici de untura, bulion, boabe de piper. La sfirsit se toarna peste ingrediente cantitatea de bors si apa cit sa le acopere putin.
Se fierbe 45 - 60 min pina ce carnea s-a fiert.

Niciun comentariu: