Chicken satay(tailandez)


-500 g file de piept de pui pui (fara piele si os)
-o caciulie de usturoi
-o ceapa mica
-2 linguri de zahar
-2 linguri de sos de peste (trebuie sa gasiti in comert - daca nu il puteti inlocui cu sos de ciuperci sau de stridii sau in ultima instanta cu soya souce)
-3 linguri de ulei (de preferat de alune)
-2 linguri de peanut butter
-100 ml lapte de cocos
-o lingura de chilli sauce
-o lingura de lemmon grass powder

Se taie pieptul de pui fashii subtiri de aprox 1 cm grosime si cat de lungi se poate si se pun pe betisoare (ca la gratar), dupa care se aseaza intr-un vas.
puneti usturoiul, jumatate din ceapa, o lingura de zahar si sosul de peste in robot (daca nu, le taiati, pisati, etc dupa care le amestecati). Veti obtine o pasta fina pe care o puteti subtia cu apa rece. Puneti-o peste carne, acoperiti cu o folie de plastic si lasati la marinat 3-4 ore amestecand din cand in cand.
Incalziti celelalte ingrediente (deja mixate) pentru cca 4 minute pana obtineti un sos ca o smantana groasa.

Carnea astfel marinata se pune pe gratarpana cand suprafata devine galbuie si se coace foarte bine. Invartiti si pe o parte si pe alta de mai multe ori adaugand cu pensula cate putin ulei daca este necesar.
puneti sosul intr-un castronel mic si ornati cu lamaie.

Niciun comentariu: