Lazania

Ingrediente
300-400 g lasagne
400 g carne tocata - amestec vaca cu porc
150 g parmezan ras
350 g branza ricotta sau mozzarella
50 g unt
1 l lapte
500 g rosii sau 1 cutie rosii decojite in sos
100 g ardei gras sau capia
2 cepe mijlocii curatate si tocate
200 g ulei de masline
leustean
patrunjel
sare dupa gust
piper dupa gust

Mod de preparare
Se incinge uleiul si se prajeste ceapa la foc moderat, pana se inmoaie;

Se prajeste carnea fara sa se rumeneasca, impreuna cu ceapa, adaugandu-se sare si piper dupa gust;

Amestecul se ia de pe foc si se pune deoparte;

Se fierb pastele, dar nu mai mult de 8 minute;

Se zdrobesc rosiile intr-o tigaie cu putin ulei si se amesteca cu ardeii taiati marunt;

Se obtine un sos omogen ce se lasa la racorit;

Se aduce laptele aproape de fierbere si se topeste untul;

Se amesteca cu faina usor, pentru a nu face cocoloase;

Se adauga sare si piper dupa gust si se ia de pe foc;

Se adauga branza, amestecandu-se pana se topeste si omogenizeaza;

Se acopera si se pune deoparte;

Se unge un vas de 2 l putin adanc si se aranjeaza pe fundul vasului 1/4 din lasagne;

Se pune deasupra 1/2 din carne, un alt strat de lasagne si se acopera cu o parte din sosul bechamel;

Se pune sosul de rosii si un alt strat de lasagne acoperindu-se cu sosul bechamel;

Dupa ultimul strat de carne, lasagne si restul de sos bechamel, se presara parmezanul ras;

Dupa 20 minute de coacere la cuptor se poate servi.

Niciun comentariu: