Gogosi


Ingrediente:40g drojdie de bere proaspata
250 ml lapte
3 oua
75 ml ulei
2 linguri zahar toss
1 praf de sare
Coaja rasa de lamaie
Faina cat cuprinde(cam 400-500g)
Ulei pt copt
Mod de preparare:
Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut , se adauga putin zahar si putina faina si se lasa sa dospeasca(cam 15 min)
Se amesteca ouale cu sarea,restul de zahar si restul de lapte.Compozitia obtinuta se amesteca cu prima(drojdia+lapte+faina),se framanta ,se adauga faina sa se obtina o coca densa iar la sfarsit se amesteca uleiul.Se lasa la dospit 1 ora.
Se intinde foaie,de circa 0,5 cm si se taie cu paharul pt. a obtine forma rotunda.Se mai lasa 10 min sa creasca.
Se incinge bine uleiul si se coc gogosile pana capata culoarea aurie,pe ambele parti.

Niciun comentariu: