Bruschetta

Story;
Se spune ca bruschetta a aparut prin secolul al XV-lea, in centrul Italiei si consta, initial, intr-o felie de paine veche, prajita, frecata cu usturoi si unsa cu extravergine, peste care se presara putina sare si piper…
Oricum, bruschettele reprezinta un aperitiv ideal, aspectuos, gustos si… foarte simplu

vom folosi paine alba, facuta pe vatra, veche de o zi
4 rosii mari, coapte – din cele carnoase, taiate cubulete si scurse de zeama
cateva frunze de busuioc (vreo 6-7) maruntite cu mana
vreo 10 masline kalamata, taiate rondele
vreo 10 boabe de capere, maruntite
parmezan ras
sare si piper proaspat macinat
ulei de masline extravergine
un catel de usturoi pentru frecat painea si inca unul maruntit

Prajim painea pe ambele parti si o stropim cu un firisor de ulei de masline, dupa care frecam fiecare felie cu usturoi. Amestecam rosiile, maslinele, usturoiul maruntit, caperele, busuiocul si condimentam amestecul cu sare, piper si ulei de masline apoi punem cate 2-3 linguri pe fiecare felie de paine. Deasupra fiecarei felii radem putin parmezan si macinam piper. Nu dureaza mai mult de 10 minute
Cum spuneam, reteta de mai sus este doar o varianta, exista o multime de alte ingrediente care pot fi folosite… prosciutto, mozzarella, ardei sau vinete la grill, fileuri de anchois sau ce va place voua … dati drumul imaginatiei!
Sursa ;Vinul

Niciun comentariu: